portal
encyklopedia

WYDAWNICTWO WANEKO

WYDAWNICTWO STUDIO JG

WYDAWNICTWO JPF

WYDAWNICTWO THE COLD DESIRE

WYDAWNICTWO DANGO

WYDAWNICTWO YUMEGARI

Comixgrrrlz - komiks kobiecy


Anime.com.pl

Insomniadub

Wishtown

Shima Shop


Recenzja piątego tomu mangi "Girl Friends"!
Autor: Karolina "Kirhan" Cebula | Data: 28 sierpień 2015 | 1332 odsłon
Tagi:   girl friends   milk morinaga      
ARTYKUŁY
Wszystko kiedyś się kończy, także mangi tak przyjemne dla ducha i godne polecenia jak „Girl Friends”. Ponieważ piąty tom stanowi ostatnią odsłonę naszej przygody z tym tytułem, możemy zadać sobie pytanie, czy Milk Morinaga sprostała niełatwemu zadaniu, jakim jest zakończenie serii. Do tej pory radziła sobie znakomicie, ale czy zdołała utrzymać tę tendencję?

  Skomentuj
Więcej

Recenzja czwartego tomu mangi "Girl Friends" :)
Autor: Karolina "Kirhan" Cebula | Data: 18 czerwiec 2015 | 1359 odsłon
Tagi:   recenzja girl friends        
ARTYKUŁY

Znajdujemy się o krok od zakończenia serii, która wielu fanom yuri, miłośnikom shoujo-ai oraz osobom zainteresowanym spoza fandomu bez wątpienia sprawiła ogromną przyjemność. „Girl Friends” od finału dzieli zaledwie jeden tom, toteż autorka musi powoli zamykać swój uroczy, szkolny romans yuri z komedią w tle, a także dotrzeć do pikantnych konkretów. Czy jest na dobrej drodze ku sensownemu zakończeniu? Przekonajmy się.

 

 

  Skomentuj
Więcej

Recenzja 3 tomu mangi "Girl Friends"
Autor: Karolina "Kirhan" Cebula | Data: 03 kwiecień 2015 | 1062 odsłon
Tagi:   girl friends   recenzja   studio jg    
NOWOŚCI

Przyjaźń i miłość nie zawsze idą ze sobą w parze, a już na pewno nie służy im niespodziewana zamiana miejsc. Na to niestety nie ma recepty, tak samo jak na fakt, iż wszystkie problemy wydają się większe i poważniejsze w wieku młodzieńczym. Kolejny raz zajrzyjmy więc do mangi, która skupia się na tych cudownych latach młodości, kiedy to świat składa się tylko z kilku najważniejszych osób, a najpoważniejsze zmartwienia to te, które swój początek znajdują w uczuciach.

 

  Skomentuj
Więcej

Recenzja drugiego tomu „Girl Friends” !!
Autor: Karolina "Kirhan" Cebula | Data: 15 luty 2015 | 1255 odsłon
Tagi:   girl friends   morinaga milk   recenzja    
ARTYKUŁY

Jakie są szkolne romanse nikomu chyba przypominać nie trzeba – dużo niewinności, błahych problemów, normalnego życia. Sięgając po „Girl Friends” trzeba mieć tego świadomość, jednakże drugi tom mangi upewnia nas w przekonaniu, iż mamy do czynienia z tytułem, którego sednem nie jest wcale miłość, ale dorastanie, kształtowanie, formowanie– ot, mangowe bildungsroman.

 

 

  Skomentuj
Więcej

Recenzja mangi Girl Friends
Autor: sunater | Data: 23 listopad 2014 | 1526 odsłon
Tagi:   recenzja   girl friends      
ARTYKUŁY Ponoć starzy ludzie najlepiej pamiętają swoje "młode lata", mając przy tym problem z "logowaniem się" do zdarzeń aktualnych... Wychodzi więc na to, że mimo niemalże czterdziestki na karku nie jestem jeszcze "stary", gdyż moje wspomnienia z technikum ograniczają się do kilku obrazów, nie budzących we mnie większych emocji. Być może właśnie dlatego moja tolerancja na mangi "mundurkowe", których oś fabuły stanowi "szkolne życie" jest większa od pozostałej części administracji YURI.PL . A właśnie z taką, "szkolną" mangą przyszło mi zmierzyć się w tejże recenzji...
  Skomentuj
Więcej

"Z teki (o mało co) tetryka" - recenzja mangi "Kwiat i gwiazda"
Autor: sunater | Data: 26 sierpień 2014 | 1128 odsłon
Tagi:   kwiat i gwiazda   waneko   recenzja    
ARTYKUŁY
Są takie dni (tygodnie, lata) gdy wszystko idzie dokładnie NIE tak jak iść powinno... Gdy budząc się wiemy już,  że będzie kiepsko - pozostaje tylko kwestia - jak bardzo kiepsko. I nie ma znaczenia czy wracamy z kilkudniowego patrolu miejsc, których nazwy "zwykły człowiek" nie kojarzy i kojarzyć nie powinien, czy też wychodzimy z biura po 12 godzinach z przeświadczeniem że nasza praca jest równie potrzebna,  jak lodówka Eskimosowi...
W takich chwilach nie bardzo mamy ochotę na lekturę "ciężkiego kalibru" w których losy bohaterów są przesiąknięte bólem świata, nie chcemy też być świadkami dramatów, rozterek i tragedii - wystarczą nam nasze własne. Chcemy za to oderwać się choć na chwile, zapomnieć o tym że życie jest równie proste jak świński ogonek. Wtedy właśnie przydaje się lektura komiksów typu "Kwiat i Gwiazda"
  Skomentuj
Więcej

Antologia mang Yuri - recenzja
Autor: GRS | Data: 09 sierpień 2014 | 1555 odsłon
Tagi:   recenzja   antologia_mang_yuri_tom_1   the_cold_desire    
ARTYKUŁY Recenzja antologii mang yuri opublikowanej w Polsce przez wydawnictwo The Cold Desire.
  8 komentarzy
Więcej

Girls und Panzer 2 - recenzja tomiku
Autor: GRS | Data: 08 sierpień 2014 | 914 odsłon
Tagi:   girls_und_panzer   recenzja      
ARTYKUŁY Recenzja drugiego tomu mangi Girls und Panzer, wydanego w Polsce przez Studio JG.
  Skomentuj
Więcej

MÓJ DROGI BRACIE - RECENZJA
Autor: sunater | Data: 14 lipiec 2014 | 939 odsłon
Tagi:   mój drogi bracie   jpf   oniisama e    
ARTYKUŁY Recenzja polskiego wydania mangi "Mój drogi bracie" Riyoko Ikedy od  JPF. O klasyce słów kilka.
  Skomentuj
Więcej

Girls und Panzer - recenzja 1 tomu
Autor: GRS | Data: 29 czerwiec 2014 | 968 odsłon
Tagi:   girls_und_panzer   recenzja      
ARTYKUŁY Recenzja pierwszego tomu mangi "Girls und Panzer" wydanego w Polsce nakładem wydawnictwa Studio JG.
  Skomentuj
Więcej



Web site powered by PostNuke

All characters and trademarks are property of their respective owner. 'Free Soul' copyright belongs to Ebine Yamaji. All the rest by YURI.PL TEAM.

Antologia Białej Lilii Carciphona Antologia Yuri  Antologia Yuri


wyświetl PostaPulse - Ratan..
 Alextash.. [27. Lip-10:48]
wyświetl PostaKimi Koi Limi..
 Marmolad.. [27. Cze-21:50]
wyświetl PostaKonkurs na ko..
 el [30. Mar-12:23]
wyświetl PostaFilmy
 Lou [09. Mar-22:29]
wyświetl PostaManga josei?
 Alextash.. [08. Paź-16:50]

[Wejdź na Forum]


sunater
Obecnie jest 203 gości i 1 użytkownik online


Nowości w encyklopedii. If This Wish Comes True