portal
encyklopedia

WYDAWNICTWO WANEKO

WYDAWNICTWO THE COLD DESIRE

WYDAWNICTWO DANGO

WYDAWNICTWO YUMEGARI

WYDAWNICTWO STUDIO JG

Comixgrrrlz - komiks kobiecy

WYDAWNICTWO JPF


Shima Shop

Insomniadub

Anime.com.pl

Wishtown


Recenzja 8 tomu Murciélago
Autor: Karolina Cebula | Data: 10 grudzień 2018 | 14 odsłon
ARTYKUŁY Policja, której organizacja terrorystyczna Ousenkai wypowiedziała wojnę, nie ma chwili wytchnienia. Ledwie udaje im się rozwiązać jeden problem, zaraz pojawia się kolejny, co zmusza osoby znajdujące się na wyższych szczeblach policyjnej drabiny kierowniczej do zaangażowania w walkę z terrorystami wszystkich dostępnych im sił. Także Kuroko nie przebiera w środkach starając się dotrzeć do znajdującej się pod budynkiem Komendy Stołecznej kryjówki Ousenkai. Walka nadal toczy się na wielu frontach, a zwycięzca może być przecież tylko jeden.
  Skomentuj
Więcej

Recenzja 7 tomu „Murciélago”
Autor: Karolina Cebula | Data: 24 październik 2018 | 99 odsłon
Tagi:   waneko   recenzja      
Dzięki dobrze zorganizowanej akcji, z eskortowanej przez policję karetki ucieka Higaki Toukichirou, lider organizacji radykałów o nazwie „Lwy Otchłani”. W następstwie tego zdarzenia zamordowanych zostaje trzech członków Izby Reprezentantów oraz syn jednego z nich, zaś z policją kontaktuje się sam Higaki, który teraz przewodzi „Ousenkai” - organizacji zbrojnej, która pragnie wypowiedzieć wojnę całemu państwu. Na domiar złego Higaki utrzymuje, że „Ousenkai” posiada broń chemiczną, której zamierza użyć lada dzień. Rozpoczyna się żmudna walka z czasem, tym trudniejsza, że macki przeciwnika okazują się sięgać dalej niż mogłoby się wydawać.
  Skomentuj
Więcej

Recenzja 6 tomu „Murciélago”
Autor: Karolina Cebula | Data: 05 sierpień 2018 | 173 odsłon
Tagi:   waneko   recenzja      

Kiedy w Prywatnej Akademii Marimo dochodzi do wybuchu bomby, na miejsce zostaje wysłana Kuroko, której zadaniem jest znalezienie i unieszkodliwienie bombera. Śledztwo, które dopiero zaczęła prowadzić bardzo szybko przynosi owoce, ponieważ do Kuroko zgłasza się jedna z uczennic, przyznając się do podłożenia bomby. Sytuacja wydaje się więc opanowana, a kobieta skupia się w pełni na genialnej nastolatce, która była w stanie samodzielnie skonstruować bombę i tym samym wysadziła część Akademii. Prawdziwy problem pojawia się jednak wtedy, kiedy na terenie szkoły dochodzi do kolejnego wybuchu, a ten nie ma już nic wspólnego z uczniowskimi niesnaskami i miłostkami.

 

  Skomentuj
Więcej

Recenzja Mangi "Pieta"
Autor: Karolina Cebula | Data: 01 lipiec 2018 | 211 odsłon
546456Są mangi, które mnożą się jak grzyby po deszczu i chociaż stanowią dobrą rozrywkę, to jednak nie zapadają w pamięć i nie wnoszą nic szczególnego ani do gatunku, ani w życie czytelników. Są także takie tytuły, które trudno podrobić i które zostają z nami na bardzo długo. Do tej właśnie wyjątkowej i stosunkowo niewielkiej grupy zalicza się jedyna w swoim rodzaju „Pietà”.
  Skomentuj
Więcej

Recenzja 5 tomu „Murciélago”
Autor: Karolina Cebula | Data: 17 maj 2018 | 245 odsłon
Tagi:   waneko   recenzja   murcielago    
ARTYKUŁY

Na tym etapie mojej przygody z „Murciélago” pokusiłabym się o stwierdzenie, że Yoshimurakana słynie z silnie wahającego się poziomu swoich historii. To raczy nas czymś naprawdę dobrym, ciekawym i przemawiającym do czytelnika, to znowu otrzymujemy od niego raczej słaby tomik, bez którego z powodzeniem moglibyśmy się obejść. A do której z tych dwóch grup zaliczyć można piąty tom serii? Odpowiedź na to pytanie nie będzie wcale trudna.

 


  Skomentuj
Więcej

Recenzja 4 tomu MURCIELAGO.
Autor: Karolina Cebula | Data: 24 marzec 2018 | 336 odsłon
Tagi:   murcielago   waneko   recenzja    
ARTYKUŁY Jeżeli zapytamy przypadkowych dziesięć osób, co ich zdaniem charakteryzuje dobrą mangę, istnieje możliwość, że otrzymamy dziesięć różnych odpowiedzi. Jak to mówią, są gusta i guściki, toteż każdy z nas poszukuje w czytanych przez siebie tytułach czegoś innego. W czwartym tomie „Murciélago” Yoshimurakana trafił akurat idealnie w moje preferencje, dzięki czemu lektura okazała się naprawdę przyjemna. Po raz pierwszy zalety zdecydowanie przeważyły nad nielicznymi i raczej niewartymi uwagi wadami. Krótko mówiąc, w końcu otrzymujemy tom, który naprawdę wywiera na czytelniku wrażenie.
  Skomentuj
Więcej

Recenzja 3 tomu Murcielago
Autor: Karolina Cebula | Data: 07 styczeń 2018 | 517 odsłon
Tagi:   waneko   recenzja      
ARTYKUŁY

Przed dwudziestoma laty w Tokio grasował seryjny morderca, który zdzierał swoim ofiarom skórę z twarzy. Złapany i ukarany zgodnie z prawem, po latach wyszedł na wolność i wspiął się po szczeblach kariery, jako prezes dużej firmy. Zgodnie z wszelkimi założeniami, nie powinien już zabijać, a jednak policja znowu zaczyna znajdować oskórowane zwłoki. Podejrzenie pada na zbrodniarza sprzed lat, z którym Kuroko musi odbyć mało przyjacielską rozmowę. W tym samym czasie porwana wcześniej przez Koumori córka mężczyzny udaje się wraz z Hinako i jej koleżankami do parku rozrywki. Ile trzeba aby konwersacja dwóch morderców oraz niewinna zabawa grupki dzieciaków przerodziły się w krwawą jatkę?

 

  Skomentuj
Więcej

Recenzja 2 tomu Murciélago
Autor: Karolina "Kirhan" Cebula | Data: 21 listopad 2017 | 506 odsłon
Tagi:   waneko   murcielago   recenzja    
ARTYKUŁY

Większość czytelników z całą pewnością niejednokrotnie spotkała się z sytuacją, kiedy to pojedynczy tom większej serii okazuje się bardzo trudny do oceny. Z jednej strony ma w sobie coś kuszącego, z drugiej nie niesie ze sobą nic konkretnego. Tym samym jedni go polubią, inni zaś znienawidzą. Tak też jest w przypadku drugiego tomu „Murciélago”, który niełatwo jednoznacznie zaklasyfikować do udanych bądź rozczarowujących.


  Skomentuj
Więcej

Recenzja 1 tomu „Murciélago”
Autor: : Karolina "Kirhan" Cebula | | Data: 10 wrzesień 2017 | 827 odsłon
Tagi:   murciélago   waneko      
ARTYKUŁY

W obrębie tytułów spod znaku yuri, polski czytelnik miał do tej pory do czynienia głównie z romantycznymi, niewinnymi historiami, które kręciły się wokół tematu miłości. Wydawnictwo Waneko postanowiło zaserwować nam jednak coś zupełnie innego i naprawdę mocnego. Dzięki „Murciélago” ostrzeżenie „OD 18 LAT!” widniejące na obwolucie nabiera zupełnie innego niż dotychczas znaczenia. Panie i Panowie, przygotujcie się psychicznie na mangę, której raczej nie czyta się przy posiłku.

 

 

  Skomentuj
Więcej

Recenzja 5 tomu "Sunstone" :)
Autor: Karolina "Kirhan" Cebula | Data: 23 sierpień 2017 | 761 odsłon
Tagi:   waneko   sunstone   recenzja    
ARTYKUŁY

Wydawać by się mogło, że nasza przygoda z uzależniającym „Sunstone” rozpoczęła się stosunkowo niedawno, a tymczasem minęły już niemal dwa lata. Co tu dużo mówić, czas pędzi nieubłaganie, toteż w tomie piątym historia przedstawiona w prawdziwej perełce wydawanego w Polsce komiksu dobiega końca. Łza kręci się w oku na myśl, że przyszło nam pożegnać się z całą tą niepoprawną ferajną, która przybliżyła nam środowisko BDSM. Na to jednak nic nie poradzimy, więc nie przedłużajmy i rzućmy okiem na to, co tym razem autor ma nam do zaoferowania.

 

  Skomentuj
Więcej



Web site powered by PostNuke

All characters and trademarks are property of their respective owner. 'Free Soul' copyright belongs to Ebine Yamaji. All the rest by YURI.PL TEAM.

Antologia Białej Lilii Carciphona Antologia Yuri  Antologia Yuri


wyświetl PostaKonkurs na gr..
 Hokusai [08. Lut-14:39]
wyświetl PostaCitrus
 Marik126.. [24. Sty-14:44]
wyświetl PostaPulse - Ratan..
 Alextash.. [27. Lip-10:48]
wyświetl PostaKimi Koi Limi..
 Marmolad.. [27. Cze-21:50]
wyświetl PostaKonkurs na ko..
 el [30. Mar-12:23]

[Wejdź na Forum]


W tej chwili nie ma żadnego użytkownika.


Nowości w encyklopedii. If This Wish Comes True