Autor |
Wiadomość |
sunater
|
|
Temat postu:
Wysłany: 30-08-2013 - 15:50
|
|
soldier of fortune

|
|
Na naszym fanbpegu użytkowniczka Laures Majere napisała "Jak wiecie JPF wydaje braciszka. W Polskiej wersji będzie brakować dodatkowego rozdziału. JPF napisał ,że nie może znaleźć wydania z tymi dodatkowym rozdziałem. Może ktoś wie w jakim był wydaniu i podpowiedziałby JPF. "
No właśnie - czy ktoś coś wie na ten temat ?? Bylibyśmy wdzięczni za podpowiedz  |
|
|
|
|
 |
Soniasonia
|
|
Temat postu:
Wysłany: 31-08-2013 - 16:58
|
|
yin-yang

|
|
W oryginalnym, trzytomowym wydaniu z lat 70tych były dwa dodatkowe rozdziały: stary one-shot z 1969 roku w drugim tomie i one-shot yuri w trzecim tomie. |
_________________ Bez ładu i składu XD
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 31-08-2013 - 17:50
|
|
Q

|
|
|
|
 |
Alextasha
|
|
Temat postu:
Wysłany: 15-01-2014 - 16:05
|
|
yang

|
|
Wg zapowiedzi na stronie Braciszek faktycznie będzie w marcu... 31
(tak btw to może zmienić tytuł tego topicu na mangi w Polsce zapowiedzi i sugestie czy coś? xD albo powiedzcie mi gdzie jest taki topic bo szczerze to jest dużo tematów podobnych z tytułu i się człowiek lekko tu gubi )
<tego posta przeniosłem do tematu o "Onisama" natomiast nad zmianą tytułu tematu pomyśle - dop. sunater> |
|
|
 |
sunater
|
|
Temat postu:
Wysłany: 22-05-2014 - 19:25
|
|
soldier of fortune

|
|
A więc doczekaliśmy się... Prenumeratorzy powinni dostać już przesyłkę (ja przynajmniej dostałem ) - a w niej mangową "cegiełkę", 2 laminowane karty i zakładkę... Pierwsze wrażenia bardzo dobre - format komiksu jest "standardowy" dla serii "Mega Manga", papier bardzo porządny, pachnie farbą drukarska jak trzeba ...
A jakie są wasze wrażenia, pierwsze opinie ?? |
|
|
|
|
 |
Soniasonia
|
|
Temat postu:
Wysłany: 22-05-2014 - 22:52
|
|
yin-yang

|
|
Do mnie też przyszedł, ale wracam do domu dopiero w sobotę. Tak z ciekawości, są te dodatkowe rozdziały czy nie? |
_________________ Bez ładu i składu XD
|
|
|
|
 |
Shizuka
|
|
Temat postu:
Wysłany: 23-05-2014 - 16:12
|
|
almost yang

|
|
Ja również mogę się już cieszyć Braciszkiem. Pierwsze wrażenie pozytywne, choć zaskoczył mnie trochę projekt okładki pod obwolutą (myślałam, że miał być kolorowy, jak tu: o właśnie). Poza tym dodatkowego rozdziału raczej brak, a i akurat moje wydanie doszło lekko uszkodzone (jakby ktoś nóż na kilka milimetrów wbił w róg), na szczęście w niczym to nie przeszkadza.
Za lekturę zabiorę się na spokojnie za jakiś czas. Tyle czekania każe ten moment odpowiednio uczcić... |
|
|
|
|
 |
Lou
|
|
Temat postu:
Wysłany: 25-05-2014 - 22:53
|
|
yin-yang

|
|
Patronacki egz. jeszcze do mnie nie dotarł, coś więcej o polskim wydaniu na pewno napiszę w recenzji.
Natomiast historia sama w sobie to wiadomo - klasyka. Aczkolwiek nie do końca podoba mi się to, że wszystkie postaci tutaj są w jakimś stopniu skrzywione. Trochę jak u Tezuki w "Ayako".
EDIT:
Dostałam tomik i przeczytałam. Kurde, ponieważ ostatnio czytałam Oniisamę gdzieś okolo 2001 roku to zapomniałam jak bardzo jest oldschoolowa. Czy to dobrze czy źle? Dla mnie ok, ale jednak tytuł się postarzał i dla współczesnych młodych czytelników może okazać się niestrawna. |
_________________ Comix Grrrlz - Komiks kobiecy, kobieta w komiksie
I'm the best at what I do... and what I do ain't pretty.
|
|
|
|
 |
Lou
|
|
Temat postu:
Wysłany: 22-07-2014 - 15:00
|
|
yin-yang

|
|
Na Comix Grrrlz piszemy o "Mój drogi bracie" |
_________________ Comix Grrrlz - Komiks kobiecy, kobieta w komiksie
I'm the best at what I do... and what I do ain't pretty.
|
|
|
|
 |
|