Autor |
Wiadomość |
BiankadeSade
|
|
Temat postu: Cross Heart
Wysłany: 10-02-2013 - 12:47
|
|
yin-yang

|
|
Czy ktoś może czytał tę mange ? - http://dynasty-scans.com/series/cross_heart
Jeżeli nie to polecam
W końcu szkolna miłość, nie jest dziecięcą zabawą, ani wiek bohaterek nie razi tak bardzo jak zawsze  |
_________________ "Nocy, które przespaliśmy, jakby nigdy nie było; pozostają nam w pamięci tylko te, w które cierpieliśmy, nie mogliśmy zmrużyć oka. Stąd suma naszych nocy jest sumą naszych bezsenności." Emil Cioran
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: 10-02-2013 - 19:04
|
|
Q

|
|
Wiesz co, razi. Potwornie. Według treści one powinny mieć lat 15, ale wyglądają jakby miały 9. Początek drastyczny, zaczęłam czytać spodziewając się głębszej treści, tymczasem dialogi tych dziewcząt są infantylne ponad wszelkie granice, gorsze niż w Harlequinach. Nieeee... Nie dla mnie XD |
_________________ https://www.fanfiction.net/s/11781846/1/The-Queen-Of-Narnia
|
|
|
|
 |
Krzych_Ayanami
|
|
Wysłany: 10-02-2013 - 21:44
|
|
yin

|
|
Przy takich pozycjach "GirlFriends" Morinagi są arcydziełem.
Pierwszą część przeleciałem wzrokiem - bo czytać to się za bardzo nie dało.
I zdecydowanie mam dość. |
|
|
|
|
 |
BiankadeSade
|
|
Wysłany: 11-02-2013 - 17:15
|
|
yin-yang

|
|
oj tam zaraz robiecie z tego najgorsze dzieło wszech czasów
czytałam gorsze od tego nie mające ani sensu, tym bardziej humoru (chociaż autor chciał byc zabawny)  |
_________________ "Nocy, które przespaliśmy, jakby nigdy nie było; pozostają nam w pamięci tylko te, w które cierpieliśmy, nie mogliśmy zmrużyć oka. Stąd suma naszych nocy jest sumą naszych bezsenności." Emil Cioran
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: 11-02-2013 - 21:54
|
|
badass grumpy witch

|
|
Straszni jesteście. Przeleciał wzrokiem, przekartkował, zaczął czytać... i od razu kręcenie noskiem kręcić to możecie jak już przeczytacie całość. O! |
_________________ "Nadzieja jest matką głupich, co nie przeszkadza jej być uroczą kochanką odważnych"
|
|
|
|
 |
BiankadeSade
|
|
Wysłany: 11-02-2013 - 22:17
|
|
yin-yang

|
|
dziołchaaaa, dobrze godosz  |
|
|
|
|
 |
Hokusai
|
|
Wysłany: 11-02-2013 - 23:56
|
|
yin-yang

|
|
Hmmmm:)))) Bianka tak skutecznie zachęca a Altena i Krzych zniechęcają, że zaraz sobie to ściagnę i zobaczę z kim sie zgodzę:D |
|
|
|
|
 |
|
Temat postu: Re: Cross Heart
Wysłany: 12-02-2013 - 09:23
|
|
Q

|
|
Rouko napisał:
Straszni jesteście. Przeleciał wzrokiem, przekartkował, zaczął czytać... i od razu kręcenie noskiem  kręcić to możecie jak już przeczytacie całość. O!
No ja przeczytałam całość Z bólem, ale jednak Inna rzecz, że dużo czytania to tam nie ma -.- |
_________________ https://www.fanfiction.net/s/11781846/1/The-Queen-Of-Narnia
|
|
|
|
 |
|
Temat postu: Re: Cross Heart
Wysłany: 12-02-2013 - 09:44
|
|
badass grumpy witch

|
|
Cóż... nie da się ukryć, że fabuła jest mało skomplikowana, a teksty to zwykły schemat. Ale mogło być gorzej. Mogło w ogóle nie być tekstów xD |
_________________ "Nadzieja jest matką głupich, co nie przeszkadza jej być uroczą kochanką odważnych"
|
|
|
|
 |
Soniasonia
|
|
Temat postu:
Wysłany: 12-02-2013 - 16:14
|
|
yin-yang

|
|
Niekoniecznie. W niektórych one-shotach, np. "Let's return to the forest" albo "The willow tree" tekstu nie ma wcale lub prawie wcale, ale przez ten zabieg artystyczny moim zdaniem czytelnik mocniej odczuwa emocje, które przeżywają bohaterowie, poza tym moim zdaniem te niedomówienia nadają utworom nieco tajemnicy: Kim są te kobiety? Dlaczego starsza pani ciągle przychodzi do tego samego miejsca? |
_________________ Bez ładu i składu XD
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 13-02-2013 - 10:25
|
|
badass grumpy witch

|
|
Ależ ja wiem. Takie zabiegi jak są dobrze dobrane to robią odpowiednie wrażenie. Mnie chodziło o to, że w tym tworku mogło nie być tekstów ;] |
|
|
|
|
 |
|